MASZ PYTANIE?

Jesteśmy do twojej dyspozycji

telefon(91) 3124642
telefon(91) 3124643
faks(91) 3124641
e-mailconsult-food@home.pl

MIESZANKI PRZYPRAWOWE

Mieszanki przyprawowe to duża grupa produktów opracowana na bazie szerokiej gamy przypraw naturalnych i ekstraktów przypraw pochodzących z całego świata. 
Nasze kompozycje nadają charakterystyczny, niepowtarzalny smak i aromat wyrobom mięsnym. Na życzenie  Klientów wzbogacamy nasze mieszanki w składniki przedłużające trwałość wyrobów mięsnych, pozwalające zatrzymać na dłużej atrakcyjną barwę i smak.
Zaletą naszych produktów jest również  wysokie skoncentrowanie, pozwalające na ich niskie użycie.   Sugerowane użycie to zakres od 5 do 10 gram na kilogram masy wedliniarskiej.

 

Mieszanki przyprawowe do:

  • kiełbas
  • wędzonek
  • wędlin podrobowych
  • produktów blokowych
  • konserw

ŚRODKI FUNKCJONALNE

KUTROLE


Kutrole to środki wspomagające kutrowanie mięsa w procesie produkcji wędlin, farszów mięsnych oraz wędlin podrobowych.




 

  • poprawiają emulgację tłuszczów,
  • zmniejszają ubytki termiczne,
  • zapobiegają reakcjom utleniania i odbijania tłuszczy,
  • skracają czas wędzenia,
  • przyspieszają proces peklowania mięsa,
  • poprawiają i utrwalają wybarwienie,
  • poprawiają reologię wyrobów gotowych.
 


POLIMASY



Kompletne mieszanki do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych. Środki przeznaczone do produkcji wyrobów o rożnych wydajnościach oraz wyrobów tradycyjnych. Polimasy pozwalają uzyskać:





  • obniżają koszt gotowego wyrobu,
  • dają lepsze efekty wiązania wody,
  • pozwalają na dobre związanie farszu,
  • poprawiają reologię wyrobu gotowego,
  • wstrzymują synerezę i wyciek soku mięsnego,
  • zmniejszają straty w trakcie obróbki termicznej.



Solanki nastrzykowe tworzone na bazie POLIMASÓW  mają wysoki współczynnik dyfuzji solanki do mięśnia, co wynika z niskiej lepkości roztworu. Składniki użyte do produkcji POLIMASÓW mają cząsteczki o bardzo małej średnicy, co sprawia że solanki nie mają skłonności do sedymentacji i bardzo dobrze rozprowadzają się w wodzie.
Wszystkie Polimasy produkowane są również w wersjach smakowych z dodatkiem kompozycji przypraw i /lub smakowej nuty mięsnej.


KOMPOZYCJE FUNKCJONALNO - PRZYPRAWOWE


To kompletne zestawy przypraw i środków funkcjonalnych do produkcji kiełbas i wędlin. Ich główną zaletą jest łatwość w użyciu i dokładność w dozowaniu. Wielkość opakowania, kompozycję środka funkcjonalnego, linię smakową dostosowujemy do indywidualnych wymagań naszych Klientów. Stosowanie kompletnych dodatków do produkcji wyrobów mięsnych pozwala na skrócenie procesu technologicznego i ograniczenie ryzyka pomyłek - gwarantując oszczędność czasu i pieniędzy naszych Klientów.

AROMATY

W swojej ofercie aromatów posiadamy zarówno naturalne ekstrakty roślinne jak i aromaty mięsne, proponowane w formie pojedynczych smaków oraz gotowych mieszanek aromatycznych. W naturalny sposób podnoszą one walory smakowe, zapachowe i trwałość wyrobów mięsnych. Mieszanki przyprawowe w postaci ekstraktów przypraw i aromatów są bardziej skoncentrowane, czyste mikrobiologicznie,  stabilne i odporne na obróbkę termiczną.

 

MARYNATY I MIESZANKI DEKORACYJNO SMAKOWE


Miesznaki dekoracyjno-smakowe to wieloskładnikowe kolorowe przyprawy smakowe na bazie przypraw naturalnych o różnej granulacji. Marynaty to gotowe mieszanki przypraw naturalnych i oleju. Zarówno marynaty jak i miesznaki dekoracyjno-smakowe znakomicie podnoszące walory smakowe i zapachowe wyrobów przeznaczonych do opiekania czy grillowania. W naszej ofercie posiadamy bogaty zestaw gotowych mieszanek przygotowanych specjalnie dla zaspokojenia najbardziej wyszukanych gustów.

 
Projekt i wykonanie:
PL RU EN